Category Archives: Pirater

Tårtkalas

Vår rektor Elisabeth ville fira vår tredjeplats i Webbstjärnan så hon bjöd oss alla på Pirattårta. Mums.

1 Comment

Filed under Allmänt, Pirater

Håll tummen för oss

IMG_0901

Följ prisutdelningen kl 13.00 från Rival i Stockholm. Klicka på länken nedan eller eller kopiera och klistra in koden i din webbläsare.

 

<iframe src=”https://embed.bambuser.com/channel/Webbstjarnan” width=”460″ height=”403″ frameborder=”0″>Your browser does not support iframes.</iframe>

 

5 Comments

Filed under Allmänt, Omvärlden, Pirater

Anne Bonney ritar

Anne Bonney ritar from Kaptenerna on Vimeo.

 

IMG_0883

3 Comments

Filed under Bild, Pirater, Svenska

När ”nöden” är som störst finns lösningen nära….

Den här gången hade Trossen verkligen ansträngt sig att göra en så svår läxa att piraterna inte skulle förstå vad som sker bakom deras rygg. Eleverna klippte långa remsor av papper,  klistrade ihop dem och jämförde sedan längderna med varandra. Trossen gav oss sedan positionen av den nya ledtråden med hjälp av bokstäver och två toarullar. Klurigt!

2 Comments

Filed under Film, Matematik, Pirater

Psst, nu kommer en ny läxa

IMAG0178

 

Psst, nu kommer en ny läxa. Jag vågar inte visa mig men jag har gömt mig bakom masten. Nu ska du få matteläxa. Alla får var sitt papper och ska klippa det i många remsor. Sen ska du tejpa ihop remsorna och se hur lång den nya remsan blev. Klistra sedan ihop alla barns remsor. Den nya remsan kanske räcker ända till Idrottshallen, eller vad tror du?

 

2 Comments

Filed under Matematik, Pirater

Fånga katten

Kapten ger order om att fånga katten.

Fånga katten! from Kaptenerna on Vimeo.

1 Comment

Filed under Allmänt, Pirater

Sammansatta ord

Det var inte lätt att förstå Trossens instruktioner om sammansatta ord, men till slut lyckades vi. Det som man inte kan göra själv, klarar man med hjälp av en kompis. Vi lär i ett samspel.

Sammansatta ord from Kaptenerna on Vimeo.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi hittar en bit av skattkartan from Kaptenerna on Vimeo.

 ”Genom undervisningen ska eleverna ges förutsättningar att ut­ veckla sitt tal­ och skriftspråk så att de får tilltro till sin språkförmåga och kan uttrycka sig i olika sammanhang och för skilda syften. Det innebär att eleverna genom under­ visningen ska ges möjlighet att utveckla språket för att tänka, kommunicera och lära” (Lgr 11, Skolverket 2011, sid 222).

3 Comments

Filed under Pirater, Svenska