Category Archives: Samhällskunskap

Elevdemokrati

Vi  i klassen har nu gemensamt beslutat, i god demokratisk anda och genom omröstning, vilken signal vi i klassen ska lyssna till då vi går in från rasten. De flesta i klassen röstade på hornet, så i fortsättningen så blir det vår signal.

Skolans mål är att varje elev

  • har kunskap om demokratins principer och utvecklar sin förmåga att arbeta i demokratiska former.

    (Lgr 11, Skolverket 2011,sid17)

Leave a Comment

Filed under Allmänt, Passagerarnas tankar, Samhällskunskap

Minimello

Äntligen Minimello!

Kreativiteten flödar och alla ser fram mot finalen men ännu återstår mycket arbete. Algot har precis meddelat att han vill ställa upp som Owe Thörnqvist eftersom Owe har så mycket hår i ansiktet.

Att arbeta tematiskt utvecklar eleverna förmågor och när elevernas intresse styr valet av ämne flödar lusten och energin. Elevinflytande på elevernas nivå.

”Genom att delta i planering och utvärdering av den dagliga undervisningen och få välja kurser, ämnen, teman och aktiviteter, kan eleverna utveck­la sin förmåga att utöva inflytande och ta ansvar” (Lgr11, Skolverket, 2011, sid 8).

Leave a Comment

Filed under Bild, Samhällskunskap, Svenska, Uncategorized

Ha många bollar i luften

Vem vill inte lära sig att jonglera. Snart är första hindret avklarat, snart har vi bollarna klara. Resten ordnar sig nog så småningom…….

 

 

Leave a Comment

Filed under Samhällskunskap

Trafikskola på Skutan F-3

När man samarbetar så måste man kunna lita på varandra. I den här leken gäller det att styra sin kompis rätt så det inte sker en krock.

Leave a Comment

Filed under Samhällskunskap

Allt börjar med vänskap….

En dag som idag, efter det tragiska illldåd på en skola i Trollhättan, kan vi ju bara konstatera att värdegrundsfågor aldrig får komma i skymundan.

Här kommer vårt bidrag till detta arbete. Eleverna har tänkt på snälla sagofigurer och kommit på ord som symboliserar en positiv anda.

 

1 Comment

Filed under Allmänt, Omvärlden, Passagerarna skriver, Samhällskunskap, Svenska

Tjolahopp på Tjolöholm

”På Tjolöholm finns alla moderniteter som man kan tänka sig. Vi har dammsugare, dusch och tro det eller ej, elektriska lampor. Tänk att man nu år 1905 kan ha sådana moderniteter!! Det känns som att man är framflyttad till framtiden.”

Hälsningar från

Ottilia

Kammarjungfru på Tjolöholm

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

3 Comments

Filed under Allmänt, Omvärlden, Samhällskunskap

Snart firar vi FN-dagen

Eleverna på vår skola har hjälpts åt med att måla flaggor. Tänk så många länder det finns i vår värld. Se så fina våra flaggor blev.

I FNs barnkonvention står det att: 

”Alla barn har samma rättigheter och lika värde. Ingen får diskrimineras.Barnets bästa ska komma i främsta rummet vid alla beslut som rör barn”(www.unicef.se).

Leave a Comment

Filed under Bild, Samhällskunskap