Category Archives: Idrott

rörelse, gympa, gymnastik, jumpa, rörelsebanor, idrottshall

Idrott

Våra härliga och livfulla barn!

 

 

Leave a Comment

Filed under Film, Idrott

Idrott

Full fart på idrotten när vi övade tunnelboll och spelade kägelboll!
Härligt aktiva barn!

Leave a Comment

Filed under Idrott

Vår första idrottslektion

Första gången med ombyte och dusch. Så roligt det var att äntligen få ha lite idrott.

Vi nästan flyger from Kaptenerna on Vimeo.

 

4 Comments

Filed under Idrott

VM i skidskytte

Vilken härlig förmiddag vi fick! Under dagen fick eleverna testa på skidskytte i lekfull form. Kämparglöden brann hos lagmedlemmarna. De fick också leka en lek som kallas ”Familjen Olsson”. 

Eleverna blev indelade i olika länder och fick sedan springa stafett. I slutet av rundan fanns en skjutbana. Ifall de missade hinken blev det straffrunda. Det är så roligt när hela Skutans elever gör något tillsammans. 

Alla fick pris!

1 Comment

Filed under Idrott

Let´s dance

Idag hade ett antal elever dans på schemat!

Dans är kul, speciellt djungeldans!

 

Let´s dance from Kaptenerna on Vimeo.

”Eleverna ska få uppleva olika uttryck för kunskaper. De ska få pröva och utveckla olika uttrycksformer och uppleva känslor och stämningar. Drama, rytmik, dans, musice­rande och skapande i bild, text och form ska vara inslag i skolans verksamhet”(Lgr11, Skolverket, 2011, sid 10).

1 Comment

Filed under Idrott

Cirkusskola

Idag har barnen haft cirkusskola och tränat på olika konster.

De var så duktiga allihop. Vilka cirkusartister!

Cirkusskola from Kaptenerna on Vimeo.

Clowner utan Gränser är på plats hos oss på Påskbergsskolan i Varberg.

Barn behöver tidigt få kunskap om sina rättigheter, inte minst för att förstå att dessa
rättigheter gäller alla barn; skolkamrater, flickan i sätet mittemot på tunnelbanan, hen som kanske flytt från ett krig och lever med sina föräldrar i ett främmande land, de barn som flytt hit utan sina föräldrar, alla de barn vi ser på teve som lever i länder där krig eller fattigdom är vardag.

Clowner utan Gränser väljer att använda skrattet som ett universellt verktyg för att tala om dessa rättigheter. Genom skratt lockas känslor fram och nya tankar får plats. Genom att känna oss som en del av någonting mycket, mycket större får vi utrymme och mod att diskutera frågor som annars kan kännas svåra och främmande. Kan vi skratta åt samma saker kanske det finns annat som förenar. Artisterna som kommer och besöker er skola har varit på många olika platser i världen och fått barn i utsatta situationer att skratta. De kommer att spela en föreställning likt den de gör i fält, visa en film från dessa föreställningar och berätta lite om sina erfarenheter

.logo-2.png

8 Comments

Filed under Idrott

Skoljoggen, en löparfest

Med medryckande musik och förväntansfulla elever startade vår skoljoggen med uppvärmning på skolgården för att sedan förflytta sig upp till Påskbergsskogen.

Att sedan springa ihop med hela skolan, på korta ben eller på långa ben är ju inget annat än en löparfest för alla åldrar.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

 

1 Comment

Filed under Idrott