Övrigt

Studiedag på torsdag den 21/9.

Ingen skola den dagen

 

Mellan 7.00-7-45

Eftersom det inte finns behov av att vara ute den första stunden så kommer ingen av oss pedagoger vara stationerad på gården. 

Elever går alltså direkt in.

Idrott

För att delta på idrotten ska eleverna vara ombytta till idrottskläder.

Det innebär att de elever som glömt tittar på. Glöm inte att eleverna ska ha med handduk och ett ombyte med underkläder och sockar.

 

Värdegrundsarbete

Nu har eleverna snart gått i skolan i fyra veckor. Arbetet med vår värdegrund pågår dagligen. 

Det tar tid att lära sig ett nytt förhållningssätt. Stopp, sluta, lägg av är ett bra verktyg men i stundens hetta är det lätt att glömma.

Uppmuntra era barn att säga stopp när något händer och om det inte hjälper att ta hjälp av en fröken.

När man är liten och ska återberätta vad som har hänt så är det lättast att komma ihåg vad kompisen gjort och därför är det bra med minisamtal där alla får berätta sin version för att på så vis komma fram till bra lösningar och få förståelse för varandra.

Skolans starttid är 7:45

Vi vill att alla gör sitt bästa för att eleverna kommer i tid till skolan.

Det skapar oro i gruppen när elever droppar in efter skolstart.

Vi har förståelse för  att man kan komma försent men vill då att ni väntar utanför vårt klassrum tillsammans med ert barn tills samlingen är över. 

Info från rektorerna!

Angående våra ytterdörrar!

Det är viktigt, att när man har tryckt på knappen för automatisk dörröppning, väntar tills dörren har öppnat sig eller stängt sig. Man får inte dra i dörren för att man tycker att den öppnar eller stänger sig långsamt. Varje gång någon gör detta så ändras inställningarna vilket till slut gör så att dörren inte går att stänga. Så orkar man inte vänta så ska man INTE trycka på dörröppnaren utan öppna den manuellt. Viktigt att ni går ut med denna info till elever och även föräldrar.

Vid avlämning av ert barn!

Bilar får inte parkeras på avlämningsplatsen som finns på framsidan. Ska man följa sitt barn in så ska man parkera på parkeringen som är utanför hemvisten för åk F-5. Vi vill att alla respekterar detta.

Hälsningar

Rektorerna på skolan.

 

Information från Skolhälsovården på Trönninge Skola

Bästa föräldrar!

Huvudlöss har upptäckts på skolan.

Huvudlöss sprids snabbt, särskilt i skolmiljö eftersom barnen har så mycket kontakt med varandra.  Tillsammans kan vi begränsa omfattningen av problemet. Det är oerhört viktigt att ni föräldrar kammar igenom era barn och även kammar igenom er själva.

Gör så här

Kontrollera så snart som möjligt alla familjemedlemmar. 
Lössen kan vara svåra att upptäcka, eftersom de är mycket små och rör sig snabbt.  Det bästa sättet att kontrollera är att använda en speciell lus-kam, finns på apoteket.  
 

  1. Dela upp det blöta (handdukstorkade) håret i flera delar. 
    – Arbeta med en del i taget. Placera kammen så att tänderna ligger så nära hårbotten som möjligt och dra kammen långsamt uppåt mot hårtopparna. 
    Torka sedan av kammen med ett papper och se efter om det finns löss. 
  2. Upprepa tills hela huvudet är undersökt eller tills ni hittat en levande lus.

Om ni hittar huvudlöss

 Skaffa snarast lusmedel.

 Följ de anvisningar som medföljer produkten.

 Vissa lusmedel måste användas fler gånger, eftersom de dödar lössen men inte nödvändigtvis gnetterna (eller äggen).  Läs i anvisningarna för medlet och gör en andra behandling den dag som rekommenderas.

För att undvika huvudlöss i framtiden är det viktigt att med jämna mellanrum kontrollera barnens hår. Försök bygg in en sådan kontroll i veckorutinerna t.ex. varje söndag. Använd gärna balsam. Att förebygga smittspridning är absolut nödvändigt. 

 Om man upptäcker huvudlöss är det viktigt att sätt in behandlingen så tidigt som möjligt för att stoppa spridningen.

Tack för att ni samarbetar med oss för att minska problemen!

Läs gärna www.1177.se

Mvh Carina och Liselott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera